søndag 3. oktober 2010

Oppdragelse uten en tråd

Lørdag morgen litt over ni: Jeg står ute og triller Linus i søvn. Gjennom glasset ved siden av døren ser jeg August, naken nedentil, springe forbi som en vind med et gledeshyl. Etter kommer pappa, ikke fullt så euforisk, men splitter naken (Jeg tør vedde på at håndkledet han hadde rundt livet har falt av i en finte i jakten på naturbarnet). August vil tydeligvis ikke ha på seg bleie og pappa sier så myndig han kan i bare nettoen: "Nå tar du på deg bleie ellers står du i fare for å ikke få lørdagsgodt." August som ikke visste at det var lørdag engang, tror nå at han skal få godteri og løper inn på kjøkkenet - av den strenge setningen han nettopp fikk servert oppfattet han jo selvsagt bare ordet lørdagsgodt.

Den strenge pappaen fortsetter: "Da må pappa spise opp alt godteriet, vil du det?" Ikke noe svar, August er fortsatt henrykt over nyheten om at det var lørdag og lørdagsgodt i vente. "Når pappa sier at du skal ta på deg bleie så gjør du det, ellers får det konsekvenser!". Så løper en liten halvnaken kropp forbi glasset igjen, og en stor naken kropp tramper oppgitt etter med bleia i hånda.

Når jeg kommer inn igjen etter en liten stund har pappa klær på og August bleie på. Pappa har laget et trafikklys med en rød, en grønn og en oransje m&m på gulvet foran brannbilene hans, til et stort glis fra August. Hva som ble det avgjørende argumentet fra fars side vet jeg jo ikke, men begge fikk i hvert fall viljen sin til slutt.

1 kommentar:

  1. Hæ hæ - Så er der god underholdning til naboerne med 2 nøgne mænd, der løber rundt! m&m's er iøvrigt en udemærket valuta, der kan byttes til mange uundværlige ydelser såsom ble på, bukser på, sko på, børste tænder... (spis m&m først...)

    SvarSlett