mandag 15. februar 2010

Ferdig!

Tenk, nå er puffen faktisk ferdig! Hvem hadde trodd? Ikke jeg. Og i hvert fall ikke Christopher. Det var til og med rett før han hjalp meg å strimle gamle dynetrekk til å fylle puffen med, men Knausgård vant igjen... Puffen går lynraskt å hekle - faktisk er det meste gjort på bare én dag. Jeg har til og med heklet meg nesten i mål flere ganger, men så av ulike grunner måttet rekke opp og gjøre om...

1. Den første gangen kom jeg godt over halvveis før jeg innså at jeg aldri i verden kom til å få nok garn. Puffen så dessuten altfor vid ut i forhold til på bildet, så jeg hadde nok heklet for løst. Så rakk jeg opp alt sammen og begynte på nytt.

2. Denne gangen heklet jeg stramt. Faktisk så stramt at jeg spanderte på meg en ekstra runde staver etter runde 8-11. Det skulle jeg ikke gjort, for da jeg kom nesten i mål så kom jeg, ja, bare nesten i mål... Altså: for lite garn igjen. Så rakk jeg opp og begynte på runde 12. Denne gangen helt etter oppskriften.

3. Denne tredje gangen gjorde jeg altså alt slavisk etter oppskriften. Ergrelsen var derfor veldig stor da jeg før nest siste runde satt igjen med en liten stump... igjen! Denne gangen gadd jeg ikke å rekke opp, men skjøtet istedet på med vanlig hvitt ullgarn (lagt 4-dobbelt for å mathe tykkelsen på "fat&happy"-garnet). På denne måten fikk jeg lukket igjen puffen, men det ble jo ikke like pent da... Etter å ha heklet meg igjennom puffen noen ganger syntes jeg også at de første rundene burde vært heklet jevnere, så jeg var inne på tanken å rekke opp og starte på nytt igjen, men bestemte meg for at nok var nok ;-)

Så nå kan August stå opp i morgen og spise frokost på en flunkende ny puff! (Selvom han sikkert kommer til å tro at det er en fotball...). Det var et kjempemorsomt prosjekt som jeg kan anbefale på det varmeste - akkurat passe vanskelig og akkurat passe lett og raskt :-)

Ps: Og hvis man trenger hjelp er det hundrevis av kyndige heklersker på både google og youtube (tenke seg til... hekling er tydeligvis ikke hva det engang var...)


1 kommentar:

  1. Dejligt gensyn med din blog! Jeg havde mistet og glemt URL’en under én af mine mange computer-skift (IT-chefen på spil igen…). Nu siger du nok, at du er imponeret over min ambitiøse plan med 2 blogs – men se nu lige dig med din hjemmehæklede puf! Og jeg har jo endda set vidunderet i virkeligheden, så jeg ved det ikke er det rene pral! . Og så må du vist snart i gang med at opdatere bloggen igen, for nu følger jeg skarpt med fremover.

    SvarSlett