torsdag 14. januar 2010

Nybakt mor og gründer?

Argh, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest om nybakte mødre og småbarnsmødre som gjør det stort fordi de (i tillegg til barn) har klekket ut en genial idé. Utrolig irriterende... Den andre gruppen av irriterende småbarnsmødre er dem som har et fantastisk overskudd til å bedrive håndarbeid - særlig dem som strikker, hekler eller syr den ene skjønne kreasjonen etter den andre (sistnevnte typisk i kule retrostoffer som ingen andre klarer å spore opp. Det er forresten like irriterende som de blir intervjuet i blader. "Å, denne gamle saken her, det er noe jeg fant på loppemarked en gang". Særlig....!). Disse mødrene irriterer meg selvsagt fordi jeg selv ikke får gjort stort annet enn å amme og sove...

Nå er jeg hjemme i mammapermisjon for annen gang på under to år (!) og så langt har jeg ikke fått en eneste idé. Eller jo, hva med en samboer-robot som står opp om natten, ammer når jeg ikke orker, lager frokost, smører knekkebrød og brygger te til kvelds uten å mukke? Min ekte samboer vier nemlig for tiden livet sitt til Knausgård og et gigantisk headset han endelig og etter mye om og men har fått fra USA. (Jeg kunne sikkert fått tre-fire helt allrighte midi-anlegg til samme prisen, men han var lei hele lydkvalitet vs. størrelse-diskusjonen og valgte å gå solo... )

Siden jeg tilsynelatende ikke er noen gründer-mamma (så langt i hvert fall) så tenkte jeg å prøve meg som håndarbeiderske. Mens jeg gikk gravid med Linus så lurte min svigerinne meg ut på et strikkeprosjekt: Et babyteppe til den kommende babyen. Jeg kjøpte 12 garnnøster og en rundpinne mens jeg tydelig så for meg et nyfødt, nakent nurk innhyllet i en naturhvit drøm av et teppe. Enden på visa ble at svigermor måtte strikke ferdig teppet mens jeg var på sykehuset fordi jeg ikke hadde rukket/giddet å strikke det ferdig. Og ikke nok med det, hun tok seg også den friheten å "sy sammen noen av de største hullene" jeg hadde lagd. Det sier vel sitt. Som om ikke det var nok presterte min lillesøster å si "Jeg får så lyst på nudler når jeg ser det teppet til Linus". Da var punktum satt for min strikkekarriere.

Så nå skal jeg prøve meg på hekling. I følge svigermor er det mye vanskeligere, men jeg er optimist. Jeg har latt meg inspirere av den søte bloggen Pickles hvor jeg har bestilt garn som jeg venter spent på. Når garnet kommer går nemlig startskuddet for min heklekarriere, starting with Puff Granny's Baby som Pickles-jentene har lagt ut gratis oppskrift til. Lover å oppdatere underveis... ;-)Håper August om en liten stund blir den heldige eier av en slik en...
(Foto: www.pickles.no)

1 kommentar:

  1. Har du også kastet deg på Picklesbølgen! Veldig fine, og det ser jo ikke så vanskelig ut... Jeg gleder meg til å se hvordan din blir, jeg har nemlig veldig lyst på en sånn selv... Kanskje du blir kjempeflink og kan hekle til meg- he he!!

    SvarSlett