fredag 16. januar 2009

Ny hobby: kunst

Forleden kveld gikk en venninne og jeg forbi et galleri i nabolaget. Galleriet hadde en såkalt rett-på-veggen-auksjon hvor man kan by på utvalgte arbeider og kanskje sikre seg et kunstverk til en billig penge. I vinduet hang en pent innrammet strektegning av to smilende kuer. Jeg vet ikke om det var den flotte rammen eller motivet, men jeg fikk ihvertfall en umiddelbar lyst til å gi et bud. Min venninne (som er en økonomisk fornuftig dame) mente at en så enkel tegning kunne jeg fint tegne selv. Om ikke jeg klarte det, så skulle hun personlig tegne kuene og gi meg verket. Hun synes i hvert fall det var urimelig at jeg skulle by mange hundre kroner for noe så simpelt. Enden på visa ble at vi foreviget ku-bildet med hvert vårt mobilkamera, med den hensikt å plagiere det ved en senere anledning (selv om jeg allerede før jeg trykket på utløserknappen visste at det aldri kom til å skje).

Det ble altså ikke noe (originalt) ku-bilde på min vegg i denne omgang. Da jeg gikk hjemover hadde jeg likevel fått noen griller i hodet. Min venninne hadde nemlig fortalt meg om nettstedet Fineart, hvor det visstnok var kunstverk under hammeren hver eneste dag. Dette måtte sjekkes ut...

To dager senere kom min første gratulasjonsmail. Først skjønte jeg ingenting, så gikk det opp for meg at jeg hadde blitt den stolte eier av mitt første ordentlige kunstverk - et vakkert fotografi av Kristin Witberg. Bildet hadde blitt mitt for den nette sum av 151 kroner! Galleriprisen var på 2000,- så dette var jo virkelig et kupp! Det hadde bare kommet inn et eneste bud i akkurat den auksjonen, og det var fra heldige meg.

I går kom en ny gratulasjonsmail. I dag kom en til! Hadde jeg visst at det var så lett å "vinne" så hadde jeg kanskje tenkt litt nøyere igjennom hvilke kunstverk jeg bød på, men det er for sent nå. Min filosofi i shoppingsammenheng "penger spart er penger tjent" så jeg hadde lagt inn bud på tre helt tilfeldige auksjoner, hvor nesten ingen andre hadde lagt inn bud enda (og den potensielle gevinsten var stor).

Jeg regnet jo med å bli overbudt, men siden det ikke skjedde er jeg nå den mer eller mindre stolte eier av en ganske så eklektisk kunstsamling bestående av et sort/hvitt fotografi, et fargerikt surrealistisk bilde av Manuel Marteles og et søtt barnemotiv av den russiske kunstneren Ira Batalow. Og som om ikke det var nok, kan jeg legge til landskapsbildet jeg fikk i velkomstpremie da jeg meldte meg inn i Kunstklubben (noe jeg følge jeg måtte gjøre for å slippe å betale 75 kr i "henteavgift" pr. bilde jeg hadde "vunnet").

Fint skal det være...!

3 kommentarer:

 1. Veldig morsomt, for da jeg gikk til deg tidligere idag, så la jeg merke til det ku-bildet. Og jeg tenkte nøyaktig det samme som dere! Du får følge med på auksjonen og se hvor mye det går for.

  SvarSlett
 2. Alle de penge du har sparet! Det må jo løbe op i flere tusinde kroner. Så skal du sa ud og shoppe! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg tror bildet gikk for 1200,- (og det var jo ferdig innrammet!)

  Så.... hadde jeg bare budt på ku-bildet og ikke alle de andre kunstverkene på nettet, så kunne jeg hatt ett fint, innrammet bilde i stedet for fire tilfeldige (og fine) bilder UTEN ramme.

  Men, men...som du skriver, Rikke, så fikk jeg jo råd til mye shopping ;-)

  SvarSlett